Építész Szüret 8.

Teamwork

A 8. BUDAÖRSI ÉPÍTÉSZ SZÜRET közösségi kezdeményezésekre épülő középületek terveit mutatja be, amelyek tevékenységeikkel, kezdeményezéseikkel hozzátesznek valamit városunk életéhez.

A Húsznegyven Egyesület és a BME Középülettervezési Tanszékének közös kiállítása a TEAMWORK címet kapta, amely a csapatmunka építő jellegére utal és egyszerre hívja fel a figyelmet a helyi közösségek fontosságára, a különböző társadalmi és szakmai csoportok együttműködésre, valamint az online tervezés-oktatás kihívásaira.

Meggyőződésünk, hogy a városok jövője a közösségekben rejlik. Nélkülük a város csupán közigazgatási fogalom. A közösségek teszik a várost azzá az élő, komplex társadalmi-gazdasági-infrastrukturális rendszerré, ami az egyszerű, statisztikai meghatározás fölé emeli azt. A VIII. Budaörsi Építész Szüret 7 olyan aktív közösségi kezdeményezést mutat be, amik tevékenységeikkel, kezdeményezéseikkel hozzátesznek valamit városunk életéhez.A 2020/21-es tanév II. szemeszterében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Középülettervezési Tanszékén egy teljes évfolyam mintegy 250 hallgatója készített terveket Budaörs 7 különböző helyszínére, amelyek ezeknek a közösségi kezdeményezéseknek az igényeit formálták épületté.Ezek közül a tervek közül válogatva mutatjuk be a legérdekesebbeket.

No items found.
Bejegyzések az Építész Szürettel kapcsolatban