Építész Szüret 7.

ReAkció

A 7. ÉPÍTÉSZ SZÜRET alkalmával különféle REAKCIÓKAT vizsgálunk Budaörs életében. Reakciók a város gyors növekedésére, Budaörs változásaira és a Covid helyzetre.

ReAckió

Bemutatjuk Budaörs lehetséges alközpontjainak terveit, amelyeket a BME Urbanisztika Tanszék Városépítészet 2. című tárgyának hallgatói készítettek. Ezen kívül bemutatunk pár további tervet, amelyek hozzájárulhatnának ahhoz, hogy még jobb város legyen Budaörs. A kiállítás tervanyagát a PechaKucha Night prezentációs esten ismertetik a tervezők, megbízók vagy projektgazdák.

Előadóink

x Bíró Laura Zsauzsanna, Gugi Anna: ACTIVE hub BUDAÖRS /Kenyérgyár terület
x Jancsovics Dorottya, Urbánszki Tímea: Városközpont, ÚJRAGONDOLVA /Kenyérgyár terület
x Suri Sára, Szepesi Zsófia: Budaörs KOCKÁZtat /Kenyérgyár terület
x Lipták Dávid, Petrik Polla: Befejezni Budaörsöt /Vízép terület
x Tóth-Könczey Péter, Walton Mihály: Budaörs KERTváros /Vízép terület
x Cseresznyés László: Policentrális város – Kísérleti városközpont Budaörsön
x Kovács Laura, Demény Ilka: LADDER projekt (avagy LAboratórium Diákokkal a DEmokratikus köRnyezetért)
x Ráthonyi Kinga DLA: Közösségi művészet Budaörsön
x Pink Edit: Hagyományöző funkcióváltás a kreatív ipar szemszögéből
x Gyovai Tamás, Brodszky Balázs: Neuronelektród műhely és iroda Budaörsön

Budaörs a Húsznegyven Egyesület szervezésében Magyarországon másodikként csatlakozott a PechaKucha Night mozgalomhoz, mellyel szeretnénk a városban összehozni a tervezőket / alkotókat és minden érdeklődőt a témában. A belépés ingyenes, az esemény után ReAkció Party-val ünneplünk. A vírushelyzetre reagálva az összes programunk a lehető legcovidbiztosabb lesz.

A PechaKucha Night röviden:

A PechaKucha Night egy nyitott fórum, ahol a kreatív emberek egy rendkívül pörgős és lényegretörő előadási formában oszthatják meg ötleteiket, tapasztalataikat, terveiket, munkáikat egymással és az érdeklődőkkel. A Pecha Kucha estek szabályai határt szabnak a prezentációknak, mivel itt minden előadó pontosan 20 képet vetíthet, melyekhez kapcsolódóan 20x20 másodpercet beszélhet. A 6 perc 40 másodperces előadások pörgős ötletáradatot, lényegretörő mondanivalót és fogyasztható információmennyiséget eredményeznek, illetve több kreatív projekt bemutatását teszik lehetővé. A 20x20-as prezentációs forma Tokióból ered, a Pecha Kucha japán kifejezést a magyar fecseg-locsog szófordulat tükrözi leginkább. További információért látogass el a PechaKucha Night hivatalos nemzetközi weboldalára: www.pechakucha.com.

No items found.
Bejegyzések az Építész Szürettel kapcsolatban