Építész Szüret 6.

Upgrade — Szintlépések egy város életében

A 6. ÉPÍTÉSZ SZÜRET alkalmával a budaörsi vagy Budaörsön alkotó emberekre kerül a hangsúly a fizikai kiállítási forma helyett, mégis egy körképet adva a város változásának fejlődési faktorairól.

UPGRADE

Szintlépések egy város életében

x A 6. ÉPÍTÉSZ SZÜRET alkalmával a budaörsi vagy Budaörsön alkotó emberekre kerül a hangsúly a fizikai kiállítási forma helyett, mégis egy körképet adva a város változásának fejlődési faktorairól.

PROGRAMOK (még alakulóban):
x 10.11 – 18.00 megnyitó
x 10.11 – 19.00 PechaKucha Night Budaörs vol.01
x 10.11 – 22.00 Major Neon Party

Miért UPGRADE?

x Megújult a Major – Nézd meg te is az kiállítótér felújított verzióját és a PRTZN építészirodával közös alternatív térinstallációnkat!
x Budaörs a 2. PechaKucha Night város lett Magyarországon – Hallgasd meg kreatív emberek pörgős prezentációit aktuális munkáikról, gondolataikról!
x Számos új épülettel bővült a város – Tudd meg, hogyan formálják a várost!
x Szerinted mi alakította még Budaörsöt?

A programok most is ingyenesek, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

PechaKucha Night Budaörs Vol1.

A 6. ÉPÍTÉSZ SZÜRET alkalmával a budaörsi vagy Budaörsön alkotó emberekre kerül a hangsúly a fizikai kiállítási forma helyett, mégis egy körképet adva a város változásának fejlődési faktorairól.

A programsorozatot a PechaKucha Night Budaörs vol.01 prezentációs esttel indítjuk, ahol a téma az UPGRADE, vagyis Budaörs szintlépéseinek illusztrálása, bármilyen tágan vagy éppen szűken értelmezve a fogalmat.

ELŐADÓK

x Hory Gergely, Major Zoltán, Müllner Péter (PRTZN Architecture) – Közösségi terek
x Vándor András – Budaörs te csodás
x Viszkai Éva – Valami régi, valami új
x Árpás Renátó – Utcabútor Budaörsnek
x Berzsák Zoltán (4plusz Építész Stúdió) – Református templom upgrade
x Nagy Csaba (Archikon) – Átmeneti terek gyerekeknek
x Tóth Patrik (Layher Kft)
x Gerzsenyi Judit (Húsznegyven Egyesület) – Major Upgrade
x Dobos Botond Zsolt (Intramuros Kft.) – Budaörs Upgrade
x Kurucz Olívia (UFLab) – A város adatosítása

Budaörs a Húsznegyven Egyesület szervezésében Magyarországon másodikként csatlakozott a PechaKucha Night mozgalomhoz, mellyel szeretnénk a városban összehozni a tervezőket / alkotókat és minden érdeklődőt a témában. A belépés ingyenes, az esemény után Major Neon Party-val ünneplünk.

A PechaKucha Night röviden

A PechaKucha Night egy nyitott fórum, ahol a kreatív emberek egy rendkívül pörgős és lényegretörő előadási formában oszthatják meg ötleteiket, tapasztalataikat, terveiket, munkáikat egymással és az érdeklődőkkel. Építészek, designerek, művészek, bármilyen területen tevékenykedő tervezők vagy alkotók prezentálhatják alkotásaikat, gondolataikat.

Miért PechaKucha Night?

Mindannyian ismerjük az alkotók végtelen beszélési kényszerét saját munkájukkal kapcsolatban… A Pecha Kucha estek szabályai határt szabnak a prezentációknak, mivel itt minden előadó pontosan 20 képet vetíthet, melyekhez kapcsolódóan 20x20 másodpercet beszélhet. A 6 perc 40 másodperces előadások pörgős ötletáradatot, lényegretörő mondanivalót és fogyasztható információmennyiséget eredményeznek, illetve több kreatív projekt bemutatását teszik lehetővé.

Honnan ered a PechaKucha Night?

A 20x20-as prezentációs forma Tokióból ered, méghozzá Astrid Klein és Mark Dytham, a Klein Dytham architecture nevű építésziroda két alapítójának ötlete, akik az első PechaKucha Night alkalmat 2003-ban tartották meg a SuperDeluxe nevű tokiói kulturális-közösségi rendezvényterükben. A Pecha Kucha japán kifejezést a magyar fecseg-locsog szófordulat tükröz a leginkább.

A PechaKucha Night sikere

A Pecha Kucha estek szabályozott előadásformája annyira bevált, hogy mára több mint ezer város csatlakozott a kezdeményezéshez és használja ezt az eseményt a kreatív emberek összehozására.

További információért látogass el a PechaKucha Night hivatalos nemzetközi weboldalára: www.pechakucha.com.

No items found.
Bejegyzések az Építész Szürettel kapcsolatban